Om meg

Om meg
Teamet f.v: Tony Shark, Json Statham, Doc Martin, Antonio Content

Hei, jeg heter Aksel, og jeg har akkurat startet nettstedet og enkeltpersonforetaket Anedvardsen.no. Hva det skal bli, får tiden vise, i første bud skal jeg bare få ut litt skrivetrang om emner jeg interesserer meg litt ekstra for.

I tillegg er jeg straks klar til å publisere Pubquizen.no, jeg vurderer å steppe opp litt på LinkedIn, jeg leser mye rart og lærer mye rart og interesserer meg for mye rart, ikke minst innen IT, data, AI, produktivitet, Business, og den slags, og for moro skyld kan det jo nevnes at jeg også driver den tradisjonsrike og særdeles internasjonale #TippingComp på X/Twitter, der galoppeksperter fra hele verden møtes for å konkurrere i tipping til løpene i Dubai hver vinter. Fordi, hvorfor ikke.

Nå kunne jeg tenke meg å komme i prat med andre likesinnede, det vil si skapere, kreative sjeler, poteter, nysgjerrigperer, og andre raringer, fordi det er jo ikke så lett å finne hverandre ellers. Ihvertfall ikke for oss som sitter litt fast i grisgrendte strøk.

På dagtid er jeg en slags organisasjonsutvikler / endringsrådgiver / talentutvikler / kaosagent eller hva enn man skal kalle meg i et IT-selskap i Lillehammer, men det livet får du lese om på LinkedIn evt!

Meg kan du nå på aksel@anedvardsen.no. Så skal jeg få tatt et ordentlig bilde en gang. 

Jeg er utdannet innen arbeids og organisasjonspsykologi på NTNU, der jeg skrev en masteroppgave om kreative organisasjonskulturer for en 7-8 år siden.

Jeg har også tatt en del andre studiepoeng på veien, men de valgte jeg heldigvis med litt mer omhu. Såkalte eviggrønne strøemner som nok aldri vil droppe noe særlig i relevans fra der de var når jeg tok dem, iallefall, som f. Eks. "Trolldomsprosesser i øst-finnmark i perioden 1600-1800 tallet", innføring i pedagogikk, diverse filosofi og filosofihistorie-emner, sosiologi, og idehistoriske emnder om modernitet og romantikk.  

(Flere av disse nøt jeg faktisk).

Men ikke absolutt alt jeg har tatt i på skolebenken, har blitt til gull....

Jeg har også et par opphold i Bergen som, iallefall ut i fra objektive kriterier, vil kunne karakteriseres som mislykkede. Jeg klarte en dag på NHH, før jeg valgte å kaste inn det håndkleet, og noen år senere gjentok historien seg to måneder ut i det ettårige lærerstudiet PPU.

Heldigvis.

Etter dagen min på NHH landet jeg etterhvert på vestkysten i Irland, i en gammel hytte ved foten av Croagh Patrick, med bøker og kaffe, god tid, 16 km til butikken og ikke noe annet fremkomstmiddel enn en sykkel vi kjøpte hos den lokale reodor felgen.

Sånn kan jeg godt tenke meg å leve igjen, iallefall periodevis.

Etter det avbrutte PPU-forsøket noen år senere, flyttet jeg tilbake til Lillehammer der både samboer og bikkje ventet, og fikk meg jobb i det selskapet jeg jobber i den dag i dag.

På det fjerde eller femte året nå.

Hele tiden lærer jeg meg ting, enten om jeg leser om dem, tenker dem ut helt selv, prøver meg frem eller studerer. Vi har laget et av norges kuleste lærlingprogram, tror jeg, som jeg har ansvar for, og vi har gjennom samarbeid med NAV laget et akademi der vi utvikler IT-talenter og får dem i jobb, for å nevne noe.

I tillegg til at jeg aldri klarer å gå forbi økonomisjefen uten å skjelle han ut for noe han kanskje rent objektivt sett ikke kan lastes for.

Han slipper ikke helt av kroken enda, vær dere trygge, men jeg tenkte at det nå kanskje er på tide å teste ut ideene mine i større farvann.

Som sagt vet jeg ikke helt hvor det bærer hen, med dette nettstedet, men jeg skal nå ihvertfall skrive litt om ting jeg synes det er fint å lese om selv, og så tar vi det fra der. Kanskje jeg skulle prøvd ut et lite nyhetsbrev, for eksempel..?

Under her presenterer jeg crewet mitt.

Vel, når sant skal sies er de meg alle sammen. Jeg driver dette lille foretaket helt alene.

Om Tony Shark

Tony gambler, drikker, banner, røyker og holder på, men lander alltid på beina allikevel. 

Tony Shark er kanskje ikke så belest, men har til gjengjeld makset ut studiepoeng fra den prestisjetunge "livets harde skole". All kunnskap og erfaring er dyrekjøpt, basert på aktiviteter i verdens tøffeste markeder, og handler med de mest tvilsomme av skikkelser i Bronx.

Det er også Tony som står for alle lytene i denne forsamlingen, og har til tider vært mulig å spotte rundt både pokerbord og paddocken på Øvrevoll Galoppbane.

Tony kjører alltid 100 % på intuisjon, og er spesielt god på å sniffe ut bullshit, skjulte motiver og overfladiskhet, hvilket han har absolutt NULLTOLERANSE ovenfor.

Han bryr seg mest med det som faktisk virker, og har et utmerket overlevelsesinstinkt.

På Anedvardsen.no har han fått ansvar for tematikk som beslutningsmodeller, salgsteknikker, eldgamle visdomsord, solopreneurship, samfunn, og filosofi.

Tony pleier ikke å legge mye mellom når han skriver, så her får vi nok stålsette oss for noen kraftsalver etter hvert.

Men god på bunn.

Kontakt Tony på: tony@anedvardsen.no

Om Json Statham

Kanskje ikke like stilig som sin navnebror Jason, men godt nok!

Json er Anedvardsen's tekniske alibi, da han er spesielt sterk på all mulig No-Code teknologi som gir sånne som oss mulighet til å levere helt OK på mange fronter.

(Kontra veldig bra på noen få.)

Det trenger man om man skal bli et lite enmannsband som kan gjøre alt selv, fra idé, til å faktisk bygge noe, til å markedsføre det, og selge det.

Json er lærevillig som få, og er som Tony i grunnen mest opptatt av å få ting til å virke. Stadig bygger Json ut verktøykassa si, både i bredden og i dybden, og er alltid på utkikk etter de siste trender på denne teknologifronten.

En dag drømmer han om å leve opp til navnet sitt, og bli en virkelig racer på både API'er og Low-Code.

Foreløpig får han stort sett til det han trenger, om enn ofte etter noen runder først med prøving og feiling.

På fester blir han høylytt og skryter av at "this guy ships", hvilket for noen kan oppleves som provoserende.

På Anedvardsen.no vil du stort sett se Json skrive om ting som No-Code, Automatisering, AI, Tools, og produktivitet, men det kan hende han glimter til med andre ting også.

(Vi No-Code folk er jo ikke kjent for å kjenne våre begrensninger.)

Dessuten er han en ihugga film-entusiast, med en spesiell forkjærlighet for sære og/eller utenlandske filmklassikere.

Dette kan nok være en slags psykologisk kompensering av at hverdagen for det meste består av standardkomponenter.

Kontakt Json på: json@anedvardsen.no

Om Doc Martin

Doc Martin kan se kjedelig ut ved første øyekast, men skinnet bedrar. 

Doc Martin er Anedvardsen's ferskeste medlem, og har gått inn på teamet til Json med stor vigør. I motsetning til Tony Shark er Doc Martin virkelig en skolert type, og har nær norgesrekord i antall studiepoeng.

(I alle fall i studiegjeld.)

Men det er ikke primært studiepoengene som har bragt Doc til Anedvardsen.no.

(Dog kan studiegjelden har spilt inn.)

Nei, Martin er også en kar av No-Code ånd, men i motsetning til Json har han funnet seg en nisje.

Det Doc Martin gjør bedre enn de fleste som vi kjenner til, det er å lage Docs med moderne doc-verktøy. Coda (hans favoritt!), Notion, Loop, you name it.  

Alt som innebærer en tom side som kan bli til nær sagt hva som helst ved hjelp av en god porsjon kreativitet, gode ideer, kunnskap om prosesser, og komponenter basert hovedsakelig på tekst, tabeller, litt logikk og det som ellers måtte være tilgjengelig, er det som får Martin opp om morran.

Hadde det ikke vært for Docs, så hadde han nok vært på god vei til å bli en ekte Doc, med en doktorgrad innen en eller annen obskur problematikk, sannsynligvis innenfor arbeids og organisasjonspsykologi.

Selv bruker Martin docs til absolutt alt, både på jobb og på privaten, og driver til tider sine kolleger (og sin familie) til vanvidd.

Særlig Tony kan fyre seg opp hvis det blir for mye dilldall.

Det Martin liker aller best med disse verktøyene er at han får kombinert tekniske ferdigheter på et ganske overkommelig nivå, med kreativitet og kløkt og faglige tyngde, på en måte som gir han en mestringsfølelse han ikke har kjent på siden han som guttunge vant straffekonken på Føyka fotballskole to år på rad.

(Før elleverfotballen tok knekken på han og sendte han ut i en angstfylt ungdomstid.)

Hans absolutte favoritt-sitat er:

“Everyone is born creative; everyone is given a box of crayons in kindergarten. Then when you hit puberty they take the crayons away and replace them with dry, uninspiring books on algebra, history, etc. Being suddenly hit years later with the 'creative bug' is just a wee voice telling you, 'I'd like my crayons back, please.”  

- Hugh MacLeod

Coda et al. er Doc's fargestifter.

På Anedvardsen.no vil Doc Martin ofte vise oss hvordan han bruker Docs til å løse problemer i hverdagen, spesielt på arbeidsplassen. Han vil også snakke om Remote First, Future of Work, Mental Helse, Kreativitet, og kanskje tilogmed en og annen utslenger om Ed. Tech.

Han har også mer humor enn den finstriglede dressen skulle tilsi, så kanskje har han noen vittigheter å komme med, når han bare blir litt varmere i trøya.

Doc vil også skrive litt om bøker av typen faglitteratur og intellektuelle mesterverk.

Kontakt Martin på: doc@anedvardsen.no

Om Antonio Content

“Ti faccio vedere il mondo, andiamo con la Vespa!”

Antonio er den lidenskapelige og den ekstroverte i denne gjengen, og den klart beste av oss på content. Med et voldsomt engasjement og en helt sjelden karisma klarer verken Tony, Doc, Json, eller så mange andre av de vi møter på vår vei, å stritte imot denne gutteaktige sjarmen.

Han er rett og slett en slags italiensk Hugh Grant, elsket og hatet av både kvinner og menn.

På Anedvardsen.no er det vel opplagt at Antonios største bidrag vil være innen marketing, skrivetips, design og den slags, men han er også den fødte transformasjonsleder, og vil selvsagt snakke litt om ledelse, motivasjon, produktivitet, coaching og den typen ting også.

Han vil dekke Rom-Com kategorien av film & tv, dersom det skulle bli aktuelt, det er vel heller tvilsomt, og muligens Melodi Grand Prix.

Selv elsker han Hugh Grant og det der guttesjarm-aktige oppsynet hans som han setter sånn pris på i andre mennesker.

(Antonio Content er nok på grensen til en narsissist.)

Dessuten vil Antonio dekke de store romanene og grenseoppgangen mellom skjønnlitteratur og kiosklitteratur, der han er en ivrig leser.

Forfattere som Karl Ove Knausgård og Dostojevsky er de oftest uttalte favorittene, men når sant skal sies så liker han Vigdis Hjorth ganske godt også, og Naiv.Super kanskje aller best.

Kontakt Antonio på: antonio.content@anedvardsen.no